Τούρτα ganache με OREO
02.12.2012
Για τη Βάση: 250 gr μπισκότα OREO 120 gr βούτυρο 50 gr φιστίκια Αιγίνης (Ψίχα ωμή) Για την Ganache: 600 gr κρέμα γάλακτος 35% 400 gr σοκολάτα 2 κ. σ. μέλι 1 συσκευασία mini OREO
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε στο blender τα μπισκότα με τα φιστίκια. Προσθέτουμε το χλιαρό βούτυρο κι ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι, με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Στρώνουμε το μίγμα στη βάση και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε τη βάση.

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1΄- 2΄. Ανακατεύουμε την ganache μέχρι να γυαλίσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει το μίγμα χλιαρό, ενώ ανακατεύουμε απαλά πότε-πότε. Τέλος, προσθέτουμε τα mini OREO, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη ganache στη μπισκοτένια βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 15΄εκτός ψυγείου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό και ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από τη φόρμα.

Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή ξύσμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη!

Δες εδώ την εκτέλεση της συνταγής από την Αργυρώ